FAQ

FAQ

Često postavljana pitanja

Na ovoj stranici pronaći ćete najčešća pitanja o studiranju na našem institutu.

Na EIFM-u nudimo mnoge studijske programe i programe koji nisu studijski. Naši studijski programi uključuju: Master in Management (MiM), MBA, Executive MBA (EMBA), DBA i Master of Accounting (MAcc). Osim toga, imamo širok raspon kratkih intenzivnih tečajeva usmjerenih na edukaciju o menadžmentu, koji su usmjereni na specifične vještine ili industrije.
Da, program Master in Management (MiM) osmišljen je posebno za studente koji završavaju ili su upravo završili bakalarski – prvostepeni studij. Mali broj naših MBA studenata prijavljuje se i na završnoj godini bakalarskog studija.
Većina studenata EIFM-a ima prethodno radno iskustvo ili su trenutno zaposleni. No, u slučaju našeg magisterija menadžmenta (MiM) nije potrebno nikakvo radno iskustvo.
Okruženje za studiranje na EIFM-u je globalno u svim aspektima. Imamo kampuse u više od pet gradova diljem Europe i programe i module u više desetaka gradova, naša je studijska grupa vrlo međunarodna, i naši profesori i zaposleno osoblje dolaze iz više od 50 različitih zemalja. Samo u MBA programu u sadašnjem vremenu su zastupljeni studenti više od 85 nacionalnosti.
EIFM od početka koristi metodu slučaja koja se bavi primjerima iz stvarnog poslovanja kao temelj naših metodologija podučavanja. Međutim, stalno inoviramo i implementiramo druge metodologije aktivnog učenja, kao što su simulacije, coaching i mentorstvo. Također uključujemo više digitalnih elemenata u svu nastavu.
Većinu postova na našem blogu pišu naši profesori ili djelatnici škole koji imaju posebnu stručnost u tom području. Trenutno ne primamo postove od osoba izvan škole, već je sve po individualnom dogovoru. Stoga, ne ustručavajte se kontaktirati nas i, na primjer, dogovorit ćemo neku suradnju u tom pogledu i omogućiti vam da kod nas obavljate.
Misija EIFM-a je razviti rukovoditelje koji nastoje imati dubok, pozitivan i trajan utjecaj na ljude, tvrtke i društvo kroz profesionalnu izvrsnost i integritet.
Magistarski studij menadžmenta (MiM) namijenjen je studentima koji su tek završili studij srednje škole ili namjeravaju završiti bakalarski (dodiplomski, prvostepeni) studij, nemaju više od godinu dana prakse i žele započeti svoju poslovnu karijeru. Tipičan kandidat na titulu MBA ima pet do šest godina radnog iskustva.
Univerzalni jezik nastave na EIFM-u je engleski, ali sve se razlikuje od kampusa do kampusa. S tim u vezi uvijek je dobro kontaktirati studijski odjel pojedinog kampusa i saznati uvjete koje kampus zahtijeva za studiranje.
Što se prije prijavite za MBA program, to bolje. Međutim, sve je samo na vama i vašim ambicijama. Zbog činjenice da je cijeli studij prilagođen online obrascu i potpuno neovisan o konkretnim terminima i rokovima, ne postoje određeni rokovi do kojih je neophodno prijaviti studij. Nakon što završite sve administrativne poslove vezane uz početak studija, možete započeti studij u bilo kojem trenutku.
Da, studentima EIFM-a na raspolaganju su brojne stipendije za zasluge i financijske stipendije. Za više informacija uvijek se obratite studijskom odjelu kampusa na kojem želite studirati.
EIFM nudi niz stipendija studentima, uključujući stipendije za kandidate za titulu MBA koji su žene, dolaze iz zemalja u razvoju, pokazuju iznimne zasluge i još mnogo toga. Informacije o mogućnostima financiranja pronaći ćete na web stranici EIFM-a, i studijski odjel našeg kampusa pružit će vam daljnju pomoć.
Apsolventi MBA na EIFM-u vrlo su traženi na tržištu rada. Prema našem posljednjem izvješću o zapošljavanju, 94% naših studenata imalo je barem jednu ponudu za posao od strane multinacionalne korporacije unutar tri mjeseca od završetka studija.
Niste pronašli odgovor na svoje pitanje? Ne ustručavajte se kontaktirati nas!